Astrologie Vedica

Tranzitul planetei Jupiter in 2009 – 2010

Incepand cu data de 20.12.2009 planeta Jupiter intra in semnul varsatorului scapand de zona tensionata a zodiei capricornului unde nu a beneficiat de suficienta forta de actiune.
Jupiter reprezinta prosperitatea si abundenta la nivel material iar pozitia sa in capricorn conjuncta cu nodul lunar Rahu a fost responsabila de declansarea crizei economice din anul 2009.

Se poate spune ca intr-un anumit sens aceasta planeta si-a pregatit terenul pentru anul 2010 si 2011 cand tranziteaza zodia varsatorului si zodia pestilor iar sarcina sa va fi una de trezire a sufletului oamenilor.

In plus conjunctia planetei Jupiter cu planeta Neptun in data de 21 decembrie va amplifica si mai mult tendintele mistice ale lui Jupiter aducand ca element de noutate pentru perioada ce urmeaza un nou model uman spiritual mai liber si lipsit de dogme.

Actiunea planetei Jupiter in 2010 va fi una destul de interesanta deoarece in perioada 2 mai 2010 si 31 octombrie 2010 se va afla in zodia pestilor.
Misiunea acestei planete va fi una destul de dificila in perioada urmatoare deoarece prin intermediul energiilor vehiculate de acest corp ceresc se va urmari vindecarea “ranilor” provocate de varful crizei economice a anului 2009. Aceasta este o etapa de constientizare a greselilor trecute si necesitatea unei transformari personale.
Deasemenea este o perioada foarte favorabila pentru oamenii de stiinta care lucreaza in domeniul cercetarii medicale deoarece influentele astrale predispun spre gasirea de noi metode de vindecare a bolilor considerate incurabile la acest moment.

De o influenta pozitiva se vor bucura si semenele zodiacale Gemeni, Leu si Balanta si in consecinta vom sesiza o schimbare de atitudine in conduita factorilor de putere spre armonie si mai mult echilibru. In cazul celor care nu vor avea nici o intentie de transformare in sens pozitiv si care sunt prinsi in panza fortelor malefice energiile acestor fiinte vor fi consumate in special in directia manipularii maselor. Deoarece tranzitul lui Jupiter in urmatorii 2 ani va produce un salt al constiintei umane vom sesiza o anumita schimbare a tacticii de manipulare a maselor prin media.

In astrograma Romaniei tranzitul planetei Jupiter are loc prin casa a9a, o casa a credintei si legaturii cu divinitatea si datorita acestui fapt vor fi favorizate acele actiuni care sunt in concordanta cu legile divine.

Obs. Tranzitele planetare din Astrologia Vedica sunt diferite de cele din Astrologia Occidentala.

 

Tranzitul planetei Jupiter in perioada 2008-2009

Din data de 10.12.2008 si pana in data de 19.12.2009 Jupiter tranziteaza zodia Capricornului.

Reamintesc aici faptul ca in Astrologia Vedica tranzitele planetelor nu corespund cu cele din Astrologia Occidentala.

De fiecare data cand Jupiter trece intr-un nou semn zodiacal, aduce expansiune intr-o noua sectiune a vietii personale in functie de casa astrologica in care se muta in astrograma fiecaruia. Spre deosebire de ceilalti ani tranzitul lui Jupiter prin capricorn este unul mai special deoarece mare parte a acestui an planeta Jupiter va fi conjuncta cu nodul nord lunar Rahu. Conjunctia perfecta dintre cele doua planete va fi in jurul datei de 07.02.2009. Deasemenea din data de 15.06.2009 si pana in data de 12.10.2009 marele benefic asa cum este numita planeta Jupiter va fi retrograda.

Acest tranzit va avea o influenta pozitiva asupra persoanelor care au ascendentul in capricorn, 2009 fiind un an special pentru cei cu acest ascendent. Inceputul anului va predispune spre studiu si cautare de informatii pentru ca mai tarziu in jurul datei de 20 martie aceste cunostinte sau noi idei acumulate sa le ofere un nou camp de lucru in plan material. In consecinta mare parte din cei cu ascendentul in capricorn vor avea parte de succese si prosperitate materiala in conditiile unui an destul de dificil pentru multi dintre noi.

Secundar, cei cu ascendent in Taur, Rac si Fecioara se vor bucura si acestia de ajutorul planetei Jupiter in 2009.

Un alt moment important in acest an va fi in jurul datei de 1 mai cand Jupiter va trece pentru o scurta perioada de timp in varsator alaturi de planeta Neptun.

In aspectul sau pozitiv acest eveniment aduce un val de fraternitate si empatie la nivel planetar dar in aspectul sau negativ aceasta conjunctie predispune spre secretosenie excesiva, spionaj si iluzionare.

 


© 2019 - all rights reserved