Astrologie Vedica

Predictii Decembrie 2009

decembrieCel mai important eveniment astral al lunii decembrie este trecerea planetei Jupiter din Capricorn in Varsator conform sistemului sideral.
Este un eveniment mult asteptat de astrologii vedici deoarece in anul 2009 planeta Jupiter numita si marele benefic nu a putut functiona la parametri normali in special la nivelul prosperitatii genenerale.
Deci incepand cu data de 20 decembrie ne asteptam la un inceput de redresare care va continua pe tot parcursul anului 2010.
Acest inceput de redresare nu va fi una miraculoasa deoarece Jupiter se afla in semnul varsatorului iar aceasta indica redresare prin munca, disciplina si asumarea responsabilitatii pentru actiunile personale.
Tot in jurul datei de 20 decembrie conjunctia planetei Neptun cu Jupiter favorizaeaza pe cei interesati de evolutie spirituala in principal.
De fapt conjunctia a 3 planete in varsator dupa data de 20 decembrie, Jupiter, Neptun si Uranus va aduce elemente noi, revolutionare, elemente care au legatura cu aparitia de noi curente si miscari spirituale.
Aceleasi planete in conjunctie favorizeaza in aceasta perioada arta si artistii producand o transformare a constiintei acelor artisti care urmaresc sa foloseasca arta ca o cale de evolutie spirituala. Acest aspect va influenta activitatea artistica la nivel planetar.
Referitor la celelalte evenimente astrale ale lunii decembrie mai putin asteptate tin de trecerea in miscare retrograda a planetei Marte in data de 20 decembrie si a planetei Mercur din data de 26 decembrie.
In partea lor negativa aceste 2 planete retrograde vor frana intr-o anumita masura elementele pozitive enumerate mai sus.
La capitolul politica se va produce o usoara imbunatatire tot dupa data de 20 decembrie cu specifictia ca unii politicieni vor incerca sa isi imbunatateasca imaginea dar fara succes deoarece Jupiter in varsator va lucra la ridicarea nivelului de contiinta a maselor care nu vor mai fi la fel de usor de manipulat.

Predictii Noiembrie 2009

noiembrieCel mai important eveniment astral al lunii Noiembrie este tranzitul nodurilor lunare Rahu din Capricorn in Sagetator si al lui Ketu din Rac in Gemeni in jurul datei de 3 noiembrie.
Rahu – Ketu pe axa Sagatator – Gemeni indica faptul ca omenirea va parcurge o noua etapa in urmatoarele 18 luni, perioada in care evolutia si progresul general va avea loc in special prin cercetare, studiu, informare si cautarea de solutii noi pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta planeta in acest moment. Aceasta noua miscare astrala poate aduce noi descoperiri care vor explica interactiunea dintre spirit si materie.

In astrograma Romaniei, Ketu intra pe ascendent ceea ce poate aduce o dorinta de a cunoaste, intelege si respecta lumea spirituala si legile ei.

Pe partea negativa pentru cei care nu sunt interesati de aceste aspecte Ketu aduce haos, dezordine, confuzie si suprize neplacute.

In plus, Ketu guverneaza epidemiile in randul maselor iar acest aspect combinat cu pozitia Soarelui (guvernatorul sanatatii) in casa a6a a bolilor ne atentioneaza ca este necesar sa facem eforturi pentru pastrarea starii de sanatate si sa urmarim sa ne intarim sistemul imunitar cel putin pana in jurul datei de 20 decembrie cand planeta Jupiter incepe sa isi activeze sistemul de protectie.

La nivel politic aspectarea reciproca a doua planete debilitate (Jupiter si Marte) aflate inca in conjunctie cu nodurile lunare pana in data de 16 noiembrie predispune spre tensiune, dizarmonie si lipsa de intelepciune.

Pe partea pozitiva exista in aceasta luna o dorinta de armonie in jurul nostru datorita pozitiei planetei Venus in balanta si o tendinta spre a respinge tot ceea ce ne perturba starea de bine a fiecaruia dintre noi.

Lectia lunii noiembrie tine de adoptarea si mentinerea unei gandiri pozitive si optimiste.

Predictii Octombrie 2009

octombrieLuna Octombrie se caracterizeaza printr-o activitate astrala foarte intensa si tensionata deoarece mare parte a planetelor isi schimba pozitia pe harta cerului iar unele dintre ele nu se vor bucura de prea multa forta. Aceste schimbari sunt:

1 Octombrie: Neptun retrograd trece in Capricorn

3 Octombrie: Uranus retrograd trece in in Varsator

5 Octombrie: Marte trece in Rac, Mercur intra in Fecioara

10 Octombrie: Venus trece in Fecioara

13 Octombrie: Jupiter isi termina miscarea retrograda

17 Octombrie: Soarele trece in Balanta

Din distributia planetara din aceasta luna observam ca semnul zodical al fecioarei va fi solicitat pe parcursul lunii Octombrie si in consecinta persoanele care au Ascendentul in zodia Fecioarei vor simti acest lucru din plin.
(Ascendentul calculat conform sistemului sideral se plaseaza cu aproximativ 23 grade in urma pozitiei ascendentului calculat in sistemul astrologiei occidentale).
Drept urmare a acestor multiple schimbari de pozitie a planetelor, Luna Octombrie va fi o luna mai speciala care necesita o atentie mai deosebita din partea fiecaruia dintre noi.

Planetele Marte si Jupiter se aspecteaza reciproc creind o stare de tensiune, zbucium, lupta si slabirea influentei urmatoarelor categorii sociale: profesori, magistrati, preoti, psihologi, medici, consilieri si alte categorii a caror sarcina principala este indrumarea si protejarea semenilor.
De remarcat ca mare parte dintre aceste tensiuni se vor mentine si pe parcursul lunii noiembrie.

O situatie speciala este creata in zilele de 21 si 22 Octombrie cand avem 4 planete aflate in pozitia de debilitare si in consecinta avand putere slaba de actiune. Acestea sunt: Marte, Jupiter, Venus si Luna.
Soare debilitat in Balanta si Venus debillitat in Fecioara ne atentioneaza ca trebuie sa fim cu totii atenti la starea de sanatate in aceasta perioada.
Sarcina cea mai grea a acestei miscari astrale ii revine planetei Mercur aflata in exaltare si care va trebui sa echilibreze o cantitate mare de energie negativa care se va declansa din interactiunile energetice a planetelor mai slabe.
Mercur reprezinta gandirea logica si pozitiva si de aici putem trage concluzia ca pe parcursul lunii Octombrie pastrarea unei gandiri pozitive si focalizare mentala pe ceea ce aveam de facut ne va ajuta sa trecem cu bine peste incercarile acestei luni.
Aceasta este o perioada cand mare parte din oameni vor simti nevoia de ajutor si protectie (protectie de orice gen).
Se poate spune ca lectia umanitatii pentru aceasta perioada care urmeaza tine de smerenie si acceptare a situatiilor care nu pot fi schimbate pentru moment.

Nota: Tranzitele planetare in sistem vedic sunt diferite de tranzitele planetare din astrologia occidentala

Tranzite noi din 15 iunie 2009

Incepand cu data de 15 Iunie, planeta Jupiter isi incepe miscarea de retrogradare. Cand o planeta este in miscare retrograda ne asteptam ca ea sa nu aiba un comportament tocmai normal si obisnuit. Planeta intelepciunii, prosperitatii si spiritualiatatii Jupiter, este conjuncta cu planeta Neptun, planeta viselor, idealismului si confuziei aflata si ea in miscare retrograda.
Conjunctia acestor 2 planete creaza un sentiment de confuzie combinat cu un proces de incetinire a prosperitatii oamenilor in urmatoarea perioada.In sens pozitiv aceasta conjunctie in miscare retrograda ne forteaza sa revenim asupra unor probleme din trecut pe care nu le-am rezolvat si datorita faptului ca este o conjunctie in semnul varsatorului se poate vorbi de gasirea unor solutii spre rezolvarea unor probleme ale maselor largi de oameni.
Deasemenea, probleme legate de spionarea prin diverse metode a populatiei revin in actualitate deoarece Neptun este si planeta Serviciilor Secrete.
In plus, la capitolul antentionari, conjunctia Marte - Venus pana in data de 29.06.2009 predispune spre accidente rutiere in aspectul sau negativ.

 

Predictii saptamana 4 - 11 mai 2009

In data de joi, 7 Mai planeta Mercur intra in miscare retrograda pentru o perioada de 3 saptamani.
In aceste conditii acele actiuni care necesita comunicare vor suferi intarzieri sau exista posibilitatea de a nu fi intelesi in ceea ce vrem sa transmitem sau de a nu intelege ceea ce ni se transmite.
In sens pozitiv aceasta poate fi o perioada buna pentru a termina proiecte care au fost incepute si abandonate sau care nu au fost finalizate in trecut.
Dar cel mai important eveniment al lunii Mai este tranzitul planetei Jupiter in varsator (conform zodiacului Sideral), tranzit ce favorizeaza pe parcursul urmatoarelor 3 luni acele activitati care au legatura cu elementul spiritual si intelectual in special.
In plus tot conform sistemului vedic al tranzitelor,“intentiile” planetei Jupiter in varsator vor fi sustinute si de tranzitul planetei Uranus prin zodia Pesti si al planetei Pluto in Sagetator.
Jupiter in varsator va produce evenimente planetare si individuale care au menirea de a trezi in fiinta umana sentimente de fraternitate cu toate celelalte fiinte de pe planeta si in consecinta acestea ducand spre un anumit gen de trezire spirituala.Aceste evenimente par a fi o necesitate la momentul actual deoarece pentru cei care nu vor raspunde acestor impulsuri pozitive planeta Uranus din Pesti si Pluto din Sagetator vor forta aceasta transformare necesara dar intr-un mod dureros.

 

Predictii saptamana 19 - 26 aprilie 2009
Marte conjunct cu Venus, Mercur intra in zodia Taur

Planeta Marte devine conjuncta cu planeta Venus marti 21 aprilie. Energiile actiunii si agresivitatii planetei Marte vor influenta planeta Venus exaltata in Pesti intrata in miscare directa incepand de sambata.
In aceste conditii incepand cu aceasta saptamana femeile in special vor deveni mai dinamice si dornice de asi manifesta feminitatea surprinzandu-si partenerii intr-un mod inedit, original.
Venus reprezinta mariajul si finantele iar conjunctia cu Marte si Uranus poate declansa evenimente neasteptate legate de armonia relatiilor de cuplu si situatia lor financiara.
In plus planeta Mercur va intra vineri 24 aprilie in zodia Taur generand o anumita energie mentala ce ne va determina sa gasim solutii practice de stabilizare a situatiei financiare atat la nivel individual cat si la nivel global.

 

Predictii saptamana 13 - 19 aprilie 2009
Noul an solar, Venus intra in miscare directa, Marte intra in Pesti

Marti 14 aprilie Soarele intra in Berbec punctand inceputul anului solar 2009.
Miercuri planeta Marte intra in Pesti si in consecinta se apropie din ce in ce mai mult de planeta Uranus care se indreapta spre gradul 1 Pesti.
In aceste conditii, energiile actiunii si conflictelor se vor combina cu disponibilitatea planetei Uranus de a produce evenimente neasteptate predispun in continuare la nivel planetar spre actiuni violente si revolutii.
La nivel individual aceasta conjunctie o vom resimti personal in functie de casa astrologica unde aceasta conjunctie are loc in harta personala.
Sambata 18.04, planeta Venus intra in miscare directa imbunatatind gradual energiile sale. In consecinta energiile acestor trei planete, Venus, Marte si Uranus predispun spre actiuni pasionale combinate cu violenta in cazul astrogramelor in care Marte este o planeta malefica. In partea sa pozitiva aceasta conjunctie trezeste dorinta in fiinta umana de evolutie spirituala intr-un mod autentic, personal.

 

Predictii saptamana 16 - 22 februarie 2009

Pentru urmatoarele trei saptamani planetele Marte, Jupiter, Rahu si Mercur raman impreuna in semnul capricornului. In aspectul sau pozitiv aceasta conjunctie indica succes pentru acele actiuni care sunt incepute dupa un plan inovator bine gandit.
Vedeta saptamanii ramane in continuare planeta Neptun care se afla in miscare lenta spre varsator devenind conjuncta cu planeta Uranus pana pe data de 6 aprilie 2009.
Incepand din aceasta saptamana energia planetei Neptun se combina cu energia zodiei varsatorului aducand mari schimbari in domeniul artei si credintei in urmatorii 14 ani.
Deasemenea aceasta va fi o perioada cand va creste interesul pentru cauzele umanitare ca rezultat al unei atitudini mesianice ce se va dezvolta la un numar din ce in ce mai mare de oameni.

 

Predictii saptamana 9 - 15 februarie 2009

Planeta Mercur intra din nou in semnul capricornului alaturi de planeta Marte predispunand spre potentiale aprinse discutii contradictorii; in gasirea unor solutii mai intelepte, inovatoare alaturi de Jupiter si Rahu. Toate acestea vin totusi cu destula greutate datorita faptului ca planeta Saturn guvernatorul capricornului este retrograda pana in luna mai.
Luni 9 februarie - Luna intra in semnului leului activand opozitia Uranus - Saturn.
Un alt eveniment important al saptamanii este schimbarea pozitiei planetei Neptun din Capricorn in Varsator.
In aspectul sau negativ acest tranzit predispune spre supraveghere si control prin supraveghere a populatiei.
Fenomenul este abia la inceput deoarece planeta Neptun intra in varsator din data de 13 februarie unde va stationa in jur de 14 ani. In aceste conditii fiecare poate face corelatia cu evenimentele care au avut loc in ultimul timp (vezi inregistrarea convorbirilor telefonice, emiterea de noi tipuri de pasapoarte).
In aspectul sau pozitiv acest tranzit al planetei Neptun in varsator predispune spre rugaciune si dorinta de comuniune cu Dumnezeu a mase largi de oameni.
Vedeta saptamanii este totusi conjunctia Jupiter - Rahu in data de 10 februarie, conjunctie care afecteaza si aduce in prim plan urmatoarele categorii sociale: preoti, profesori, magistrati.

 

Predictii saptamana 2 - 8 februarie 2009

Din data de 31 ianuarie planeta Mercur intra in miscare directa.In aceste conditii comunicarea de orice gen incepe sa fie mai usoara si incepem sa intelegem lucrurile mai clar.
Planeta Marte este exaltata in capricorn producand rezultate favorabile pe parcursul acestei saptamani. Conjunctia Marte - Jupiter predispune spre actiune si intelepciune sau spre acel gen de actiune care necesita multa intelepciune.
Este o saptamana in care ne vin informatii care ne impresioneaza profund si ne determina sa tragem concluzii solide personale; o saptamana in care incepem sa intelegem lucruri noi, devenim mai intelepti; intelepciunea fiind superioara inteligentei.
In concluzie este o saptamana care pregateste surprizele saptamanii urmatoare cand Jupiter ajunge sa fie conjunct cu nodul lunar Rahu.

 

Predictii saptamana 25 ianuarie - 1 februarie 2009
Venus, Marte si Mercur isi schimba pozitia

In data de 25 ianuarie Mercur se intoarce in Sagetator fiind retrograd pana pe data de 31 ianuarie. In drumul sau spre Sagetator se intalneste cu planeta Marte in miscare directa spre zodia Capricorn.
Combinatia Mercur retrograd si Marte la limita dintre doua semne zodiacale poate fi foarte problematica producand neintelegi, confuzie si conflicte.
In aceste conditii mai multa atentie si focalizare mentala plus mai multa rabdare ne vor fi de mare ajutor pe parcursul acestei saptamani.
Intr-o saptamana in care are loc o eclipsa solara si in care 3 planete isi schimba pozitia nu este indicat sa se inceapa noi actiuni.
Partea pozitiva a acestei saptamani este totusi schimbarea pozitiei planetei Venus din data de 26 ianuarie din Varsator in zodia Pesti semnul sau de exaltare, scapand de influenta planetei Uranus si a planetei Saturn. Cele 2 planete, Marte si Venus vor fi ambele in semnele lor de exaltare pozitie care trebuie sa ne bucure deoarece energia lor ne va ajuta sa ne dinamizam si chiar poate ne vor forta sa ne pastram o stare de armonie in conditii destul de vitrege. Aceasta influenta o voi analiza in saptamana 1 februarie - 7 februarie cand aceste energii vor deveni active.

 

Predictii saptamana 12 - 25 ianuarie 2009

Din data de 11 ianuarie 2009, Mercur devine retrograd pana in data de 31 ianuarie.Pe parcursul acestor 3 saptamani pot aparea probleme de comunicare intelegere gresita a ceea ce altii vor sa ne transmita sau incapacitatea noastra de ai intelege pe altii.In prezent Mercur este conjunct cu planeta Jupiter si Rahu in zodia capricorn.Jupiter reprezinta expansiunea si optimismul, Rahu semnifica dorintele noastre si in consecinta rezultatul va fi o stare de optimism rezultat in urma unui rationament mental gresit ceea ce poate duce in final la confuzie si frustare in confruntarea cu realitatea imediata. Planeta Marte ramane in continuare conjuncta cu Pluto in Sagetator situatie ce nu ofera inca conditii pentru stoparea razboiului in zona de conflict cel putin pana in jurul datei de 22 ianuarie. In continuare Saturn este retrograd in zodia Leu si in opozitie cu planeta Uranus situata in varsator. Aceasta opozitie va fi resimtita mai puternic in perioada 26 ianuarie - 13 februarie creind conditii pentru un anumit gen de suferinta pentru masele largi care se vor confrunta cu o stare de neputinta vis a vi de siguranta materiala si siguranta locului de munca in urmatoarea perioada. Aceasta stare de suferinta va fi amplificata in special de abundenta de stiri negative din media.In aceste conditii sfatul astrologului este unul de protectie si consum rezervat de informatie negativa din media in urmatoarea perioada, perioada care oricum va trece.

 


© 2024 - all rights reserved