Astrologie Vedica

Previziuni astrologice 2013

Anul 2013 dpdv al miscarii planetelor in univers este sub influenta principala a schimbarii pozitiei nodurilor karmice Rahu si Ketu. Rahu a trecut in Balanta si Ketu in Berbec. Trecand in Balanta, Rahu devine conjunct cu planeta Saturn pana in luna iulie 2014 iar ultima data cand cele doua planete au fost conjuncte in acest semn zodiacal au fost anii 1864 - 1865. Aceasta conjunctie devine foarte puternica si poate fi responsabila pentru o serie de evenimente extreme care se vor produce pana in jurul datei de 13 iulie 2014 pe plan modial.
In sistem vedic semnul balantei reprezinta reformatorii, revolutionarii, idealistii, fanaticii. In aspectul sau negativ acest tranzit va aduce o serie de reforme care sa constranga si mai mult fiinta umana ingradindu-i libertatile. Aceste reforme vor fi facute in numele echilibrului si armoniei in lume si vor fi prezentate publicului ca si necesitate folosindu-se diverse metode manipulative dat fiind faptul ca semnul balantei in aspectul sau negativ poate deveni un maestru al manipularii.
In sens pozitiv la nivel individual vom resimti o dorinta puternica de libertate mai ales pe aspectul personal care ne deranjeaza cel mai mult. Aceste aspecte pot fi la nivel economic, la nivelul relatiilor economice si se poate manifesta chiar si la nivelul relatiilor personale care tind spre un control excesiv.
Amplificat va fi si sentimentul dreptatii, al dorintei de a fi respectate legile si aplicate in consecinta iar din acest punct de vedere justitia ca institutie va trece printr-un proces de purificare si transformare.
Elementele prezentate mai sus pot deveni mai mult sau mai putin grave in functie de forta planetei Venus in harta fiecarei natiuni cand ne referim la evenimente de mare amploare iar la nivel personal de starea planetei Venus din astrograma personala.
In miscarea sa prin univers in prima jumatate a anului, planeta Venus este insotita destul de aproape de Marte si Soare fiind deranjata de o apropiere prea mare de Soare ceea ce ii diminueaza destul de mult forta iar din data de 17 martie 2013 si pana in 5 mai 2013 aceasta conjunctie este aproape continua in semnele zodiale pesti si berbec.

Tensionata si periculoasa devine configuratia astrala incepand cu data de
12 aprilie cand planeta Marte intra in Berbec si face opozitie cu planeta Saturn pana in data de 23 mai. Aceasta opozitie devine si mai exploziva prin conjunctia cu  un soarele exaltat din 14 aprilie pana in 15 mai peste care se suprapune si eclipsa solara din 10 Mai ceea ce face ca acest tranzit sa fie si mai dificil si care predispune spre evenimente surpriza create de fiinta umana si chiar reactii violente ale naturii prin exacerbarea elementelor foc si aer.
Sfarsitul lunii Mai pregateste trecerea planetei Jupiter in semnul zodical Gemeni pentru 1 an de zile, perioada in care Jupiter ne va impulsiona sa cautam noi solutii de imbunatatire a prosperitatii materiale dar de aceasta data prin alte metode decat cele incercate pana in prezent de la inceputul acestei crize generale.
In plus, Jupiter intra in tranzit peste ascendentul Romaniei si ne asteptam ca sub aceasta influenta sa devenim mai intelepti, mai prosperi si mai bine dispusi avand in vedere ca acest tranzit pozitiv se produce la intervale de 12 ani.

Lucrurile stau bine pana in toamna cand va trebui sa fim pregatiti de evenimentul principal al anului, conjunctia Saturn - Rahu in luna septembrie influentata de un Marte slab si frustrant pozitionat in rac intre 21 august si 5 octombrie ce tulbura influentele pozitive generale.

Ca si concluzie, incepand cu jumatatea lunii aprilie pana in data de 23 mai si luna septembrie sunt perioadele care necesita multa rabdare si responsabilitate in actiunile noastre. In plus, deoarece elementele foc si aer sunt amplificate in perioada aprilie-mai, focalizarea pe momentul prezent si actiunile pe care le facem in momentul prezent poate fi unul dintre remediile care ne vor ajuta sa facem fata acestei perioade in mod rezonabil armonios. Lectura cartii lui Eckhart Tolle - Puterea prezentului, in perioada respectiva poate fi de un real folos.

 


© 2019 - all rights reserved