Astrologie Vedica

Tranzitul lui Rahu - Ketu in 2009 - 2010

Cele doua noduri karmice vor activa karma latenta din harta personala care corespunde caselor astrologice guvernate de zodia Sagetator si Gemeni.
Spre exemplu pentru ascendent in berbec, Ketu va fi situat in casa a3a si Rahu in casa a9a pozitie ce poate aduce probleme legate de curaj si comunicare sau probleme de comunicare datorita lipsei curajului, iar pe partea de sanatatate aceasta pozitie sensibilizeaza zona pieptului.
Pe partea pozitiva Ketu aduce o dorinta crescuta de cunoastere a aspectelor inalte ale vietii.

La modul general, axa Sagetator – Gemeni aduce noi informatii din aria spirituala ce vor fi prezentate publicului larg.
In sens negativ, Rahu in Sagetator predispune spre dispute legate de teme spirituale. Discutii in contradictorii in care fiecare va incerca sa prezinte propriul adevar referitor la acest subiect, adevar care in multe situatii nu va avea conexiune cu adevarul divin.

In astrograma Romaniei, Ketu ramane in ascendent pentru urmatorii 1.5 ani iar Rahu pe casa a7a relatii parteneriale ale statului.

Ketu este un nod karmic purtator de energii spirituale si este considerat in astrologia vedica un element periculos care poate aduce surprize extrem de neplacute. Daca planeta Jupiter ne indruma pe calea evolutiei spirituale intr-un mod bland, Ketu este cel care are forta de a distruge tot ceea ce sta in calea evolutiei unei persoane sau natiuni.

In aceste conditii influenta acestui nod lunar asupra Romaniei poate fi unul cu multe surprize negative in masura in care natiunea romana nu se va orienta in urmatorii 1.5 ani in directia respectarii legilor divine.

 

Tranzitul planetelor Rahu - Ketu in 2008 - 2009

Incepand din data de 5 Mai 2008 cele doua noduri lunare si-au mutat pozitia in alt semn zodiacal, respectiv Rahu s-a deplasat din Varsator in Capricorn iar Ketu s-a deplasat din zodia Leului in zodia Racului.

Despre nodul nord lunar numit Rahu in Astrologia Vedica se spune ca poseda calitatile planetei Saturn. Rahu guverneaza materialismul, nelinistea, disciplina dar si nesatisfactia in acelasi timp. Este o planeta care aduce putere si succes material daca este bine plasata in harta natala.

Tranzitul lui Rahu in Capricorn vorbeste despre responsabilitate si insista asupra faptului ca trebuie sa facem fata responsabilitatilor karmice inainte de a face un alt pas pe calea evolutiei spirituale. Zodia capricornului are rolul de a disciplina aceasta planeta si va aduce succes si faima in aria vietii unde vom depune cel mai mare efort combinat cu multa ambitie.Acest tranzit va dinamiza casa prin care trece Rahu fata de ascendentul din harta natala si deasemenea va activa elementele karmice individuale ale casei respective pentru aceasta viata.

Despre Ketu se spune ca poseda calitatile planetei Marte dar in plus este o 'planeta' a spiritualitatii, sensibilitatii si compasiunii iar pe partea negativa guverneaza confuzia si tendinta spre izolare.

Ketu in tranzit prin zodia Racului vorbeste despre partea noastra emotionala. Este o pozitie foarte sensibila care poate aduce nefericire daca ne vom lasa dominati in special de emotii pe parcursul unui 1 an si jumatate cat dureaza acest tranzit. Rahu in Capricorn - Ketu in Rac are menirea prin evenimentele care se vor produce in viata fiecaruia sa ne dezvolte un sentiment de detasare si sa ne determine sa tratam viata ca pe o calatorie in drumul nostru spre divinitate iar implinirea dorintelor materiale sa fie ca un suport care sa ne asigure confortul fizic necesar pentru a avea disponibilitatea sufleteasca spre contemplare, rugaciune sau meditatie.

La modul general acest tranzit va fi resimtit mai puternic in special de persoanele nascute in perioadele;

16 iulie - 16 august

14 ianuarie - 12 februarie

Fiind un tranzit al planetelor karmice, va activa datoriile karmice pentru aceasta viata in functie de casa prin care trec in astrograma natala.

 


© 2019 - all rights reserved