Astrologie Vedica

Tranzitul planetei Saturn din 9 Septembrie 2009

Incepand cu data de 9 Septembrie 2009 planeta Saturn intra in semnul zodiacal al fecioarei (conform sistemului sideral) pe care o va parcurge in 2.5 ani.
In prima parte a acestui tranzit mai exact pana spre sfarsitul anului 2010 lectiile pe care umanitatea le va avea de aprofundat tin de urmatoarele aspecte ale vietii:
- bunatate si compasiune
- generozitate
- ajutorul dat celor aflati in suferinta (suferinta de orice gen)

La nivel global se va intensifica activitatea organizatiilor care desfasoara actiuni umanitare.
Un element pozitiv al acestui tranzit tine de descoperirea a noi metode si tratamente de vindecare pentru o serie de afectiuni ale pielii, sistemului respirator si nervos.

La nivel individual aceasta va fi o perioada de testare a fidelitatii in relatia de cuplu. Pentru cei care vor trece aceste teste, rezultatul va fi unul pozitiv vis a vi de consolidarea stabilitatii cuplului respectiv pe termen lung.
In aspectul sau negativ acest tranzit poate adanci sentimentul de singuratate in cazul celor care nu sunt intro relatie sau care trec printro perioada astrala dezavantajoasa. Lectia acestora este de a invata sa fie prieteni cu singuratatea si sa foloseasca acest timp spre fortificarea lor. Perioada Septembrie 2009 - Septembrie 2010 predispune in cazul celor care nu vor invata aceasta lectie chiar spre asocieri cu persoane de calitate indoielnica din dorinta de a scapa de sentimentul de anxietate provocat de starea de singuratate.

Referitor la tranzitul planetei Saturn incepand cu data de 9 Septembrie 2009 si impactul asupra ascendentului, acest tranzit va fi resimtit mai intens in special de nativii care au ascendentul in zodia fecioara calculat in sistem sideral si care este echivalent cu ascendentul in balanta din astrologia occidentala situat in limitele 0 si 24 grade balanta. Aceasta solicitare va fi pe capitolul sanatate, servici si copii (acolo unde este cazul) si relatii amoroase romantice. Secundar va fi solicitat sectorul comunicare, relatia de cuplu, busines si sectorul profesional.

In astrograma Romaniei planeta Saturn va fi in tranzit 2,5 ani prin casa a4a aducand pe de o parte o serie de suferinte sufletului acestui neam dar in acelasi timp pe partea pozitiva din ce in ce mai multi oameni din aceasta tara se vor simti mult mai aproape de divinitate. Se poate spune ca din punct de vedere astral exista conditii favorabile de trezire spirituala a mase largi de oameni cu specificatia ca, in cazul celor care nu fac nimic in aceasta directie dar a caror suflete au o serie de merite din trecut, trezirea acestora se va produce prin suferinta.

Obs. Sistemul de tranzite in Astrologia Vedica este diferit de cel calculat in Astrologia Occidentala.

< inapoi

 

Tranzitul planetei Saturn in perioada 2007 - 2009

Planeta Saturn ramane intr-un semn zodial pe parcursul tranzitului sau prin zodiac 2.5 ani. Din data de 15 iulie 2007 si pana in data de 14 septembrie 2009 aceasta parcurge zodia Leului. Saturn ne influenteaza pe toti in mod diferit iar aceasta influenta poate fi intr-un mod pozitiv sau negativ, in functie de pozitia celorlalte planete in astrograma natala.

Reamintesc aici faptul ca in Astrologia Vedica tranzitele planetelor nu corespund cu cele din Astrologia Occidentala.

La modul general acest tranzit va afecta in principal persoanele nascute in perioadele:

15 Mai - 14 Iunie

17 august - 16 septembrie

17 octombrie - 15 noiembrie

13 februarie - 13 martie

Mai acut, acest tranzit poate fi resimtit de persoanele nascute in perioada 17 august - 16 septembrie in special pe capitolul sanatate, parteneriat (partener de viata sau partener de afaceri). De specificat ca la capitolul sanatate zona genitala va fi mai vulnerabila pentru acesti nativi.

Acest tranzit poate fi mai bland in functie de pozitia planetelor in harta personala, desi dintre toate tranzitele, tranzitul lui Saturn este cel mai solicitant.

Pentru toate cele 4 perioade mai sus mentionate Saturn va actiona prin a pune ordine in viata personala prin multa munca, disciplina, responsabilitate si printr-o serie de incercari dificile.

< inapoi

 


© 2019 - all rights reserved