Astrologie Vedica

Tranzite planetare in 2017

insulaConform sistemului sideral – sistem dupa care se ghideaza astrologia vedica in calculul pozitiei
planetelor in Univers, in  anul 2017 vor avea loc urmatoarele schimbari pe cerul astral:

  1. Planeta Saturn va intra in tranzit in semnul sagetatorului incepand cu data de 26.01.2017 pana in 24.01.2020  insa cu o revenire in zodia scorpionului in perioada 21.06.2017–26.10.2017.
  2. Planeta Jupiter intra in tranzit in zodia balanta incepand cu data de 12.09.2017–11.10.2018.
  3. Nodurile lunare Rahu/Ketu  isi schimba pozitia pe axa rac - capricorn din 18 august 2017 pana in luna martie 2019.
  4. Planeta Uranus intra in semnul berbecului din 8.04.2017 pana in 01.06.2024.

 

Tranzitul planetei Saturn in 2017

Saturn in sagetator isi activeaza o alta tipologie de energii care sa rezoneze cu zodia sagetatorului. Daca pozitia in scorpion nu a fost suficient de confortabila pentru o planeta cu tendinte spre stabilitate plasata intr-un semn zodiacal foarte dinamic, in sagetator influenta sa va fi in general spre stabilizarea credintei si ideilor filozofice personale sau universale. Aici putem vorbi de actiunea planetei Saturn pe diverse nivele de constiinta cu influente pozitive si negative.
Influentele negative pot sa apara in cazul persoanelor caracterizate de un fanatism  exacerbat care insa pot deveni si mai incrancenati in credinta lor ca sunt pe drumul cel bun.
Pentru nivele de constiinta mai evoluate, influenta planetei Saturn impulsioneaza spre evolutie spirituala autentica, amplifica setea de cunoastere si predispune spre studiu.
Pentru unii, aceasta perioada va insemna o reintoarcere la valorile traditionale
care pot reconecta sufletul cu divinul.

In perioada 21.06.2017–26.10.2017, Saturn revine in zodia scorpion pentru a curata din subconstientul colectiv si individual  ceea ce nu s-a reusit in ultimii 2 ani si jumatate. In general Saturn este cunoscut ca fiind un profesor sever pentru cei care trebuie sa isi invete lectiile de viata, iar in cazul in care
nu suntem dispusi sa invatam prin intelegere, constientizare si transformare, lectiile vietii vor fi invatate prin suferinta. Din acest punct de vedere, revenirea  sa in scorpion va fi destul de intens resimtita ca element purificator atat la nivel individual cat si la nivel colectiv.

Tranzitul planetei Jupiter in 2017

In 2017 planeta Jupiter trece in semnul balantei in luna septembrie pastrand  opozitia cu planeta Uranus care va intra in zodia berbecului.
Aceasta ramane o perioada de intense transformari a credintelor si valorilor morale personale. Va fi o perioada de transformari pentru acei lideri religiosi care vor avea curajul sa aiba o minte deschisa spre noi idei pe care sa le integreze si care pot duce lumea pe un alt nivel de constiinta si evolutie.
Cel putin pana in luna octombrie 2018, cei aflati in pozitii de indrumatori(profesori, consilieri, psihologi, preoti etc) vor simti o constanta presiune/ cerere pentru schimbare si asimilare de idei noi progresiste.In cazul profesorilor, presiunea poate fi creata chiar de cei integrati in sistemul de invatamant care resimt nevoia unor noi metode/idei care se pot cambra mai usor/placut pe nivelul lor de intelegere.

Tranzitul nodurilor lunare Rahu/Ketu

Incepand cu luna august 2017 cele doua noduri lunare Rahu si Ketu isi schimba pozitia pe axa Rac – Capricorn. Rahu in zodia Racului va accentua principalele aspecte ale acestui semn zodiacal. In consecinta umanitatea va resimti mai acut dorinta de siguranta, de conectare emotionala unii cu altii, de a simti caldura si protectia unei familii. Acesta va fi un timp bun pentru proiecte care tin de constructia locuintelor sociale. Deasemenea acest tranzit poate incuraja aparitia unor comunitati (asociatii) care sa practice intrajutorarea.

 


© 2019 - all rights reserved