Astrologie Vedica

Astrograma Michael Jackson
Jackson

Inainte de a incepe o analiza generala a acestei harti voi incerca sa motivez de ce am ajuns la concluzia ca ascendentul acestei harti este in Varsator.
In primul rand datorita faptului ca multe evenimente din viata lui Michael Jackson sunt verificate de acest ascendent iar in al 2 lea rand deoarece viata acestui artist s-a desfasurat mai mult la nivel emotional si artistic iar studiul astrogramei in astrologia vedica se realizeaza pornind si de la pozitia Lunii in harta.
Momentan pe internet circula mai multe variante ale orei sale de nastere motiv pentru care mare parte din cei care se ocupa cu astrologia sunt in asteptarea unei date oficiale deoarece rectificarea orei de nastere pentru aceasta harta este destul de dificila.
Ora 19.33 este o ora de nastere furnizata de un cunoscut astrolog vedic din America care ia facut astrograma personal lui Michael Jackson in anii '80.

Chart Michael JacksonAsa cum am spus in informatiile din pagina 1 a acestui site, in sistemul vedic constelatiile au un rol foarte important in analiza hartii.Cel mai important element al hartii este Luna si este situata in Varsator, in ascendent si in constelatia Purvabhadrapada.Luna reprezinta sensibilitate care, combinata cu energiile zodiei varsatorului indica un nativ nonconformist si foarte sensibil care va avea conexiune cu mase largi de oameni.
Constelatia Purvabhadrapada este guvernata de planeta Jupiter si are ca simbol un cap de om cu 2 fete.
Persoanele cu aceasta pozitie in harta natala sunt fiinte excentrice si mistice.
Sunt persoane care de obicei se vor sacrifica pe ei insisi pentru o cauza nobila si pentru a aduce o tendinta pozitiva in lume.
Sunt orientati spre prosperitate materiala dar si spre idealuri inalte avand o viziune proprie asupra viitorului. Munca lor are de obicei ca scop ridicarea nivelului de constiinta al umanitatii. Sunt persoane foarte independente care poseda o gandire originala filozofica foarte profunda. Ei iubesc sa evadeze si sa fuga de constrangerile normelor si regulilor sociale. Pot deveni nervosi si ingrijorati peste masura in momentul in care se confrunta cu evenimente stresante in viata lor. Sunt predispusi pe tot parcursul vietii lor la dureri si suferinte, accidente sau lovituri din cazaturi.

Micheal Jackson Planet PositionsDin pozitia planetelor in harta as putea spune ca aceasta harta are 3 elemente care se disting.
1) Planeta Marte este plasata in domiciliu in Berbec si isi aspecteaza casa proprie in zodia scorpion unde este situata casa a10a a profesiei; Soarele este plasat in domiciliu in zodia leului si aspecteaza ascendentul predispunand nativul spre a avea faima.
2) Planeta Marte este foarte puternica si dinamizeaza planeta Saturn in casa a 10a - aceasta predispune spre a avea un control si autocontrol deosebit in domeniul profesional (vezi forta si stapanirea de sine a lui Michael Jackson pe scena).
Planeta Marte dinamizeaza planeta Jupiter din casa a9a (expansiunea sa la nivel planetar plus expansiune financiara deosebita).
Marte dinamizeaza planeta Venus in Rac cu al 4 lea aspect al lui Marte ceea ce indica pasiune si daruire in arta.
3) Al 3lea element tine de influenta energiilor urmatoarelor planete la ascendent; Luna, Soarele, Mercur si Jupiter. Aceste planete dau forta hartii dar un gen de forta feminina, delicata care se regaseste in personalitatea sa. La acest punct trebuie spus ca planetele Mercur, Soarele si Pluto sunt situate in aceeasi constelatie in Leu facand ca aceasta constelatie sa devina foarte puternica si activa.
Cateva cuvinte trebuiesc spuse despre aceasta constelatie Magha pentru ca acestea ne dau o imagine mai clara asupra personalitatii si profilului psihologic a lui Michael Jackson.
Nativii cu aceasta configuratie in harta sunt persoane care au standarde foarte inalte in munca lor si sunt fiinte perfectioniste in tot ceea ce fac.
Sunt fiinte foarte ambitioase care nu isi gasesc linistea pana nu realizeaza ceea ce si-au propus.In aceasta constelatie regi sau presedinti se pot naste (a fost numit regele muziicii pop). Ei au un suflet generos ce nu asteapta nimic in schimb in momentul in care daruiesc ceva.Intentiile lor in viata vor fi intotdeauna nobile si pot fi la un sfarsit de ciclu evolutiv. Au capacitatea de a se detasa foarte usor de corp.

Revenind la pozitia planetelor in casele astrologice observam ca planeta Saturn guvernatorul ascendentului este situata in casa a10a a profesiei in zodia scorpion in constelatia Jyeshtha. Aceasta constelatie vehiculeaza un anumit gen de energii care au legatura cu genialitatea la nivel de creativitate. Trebuie specificat ca Albert Einstein, Mozart, Beethoven, Al Pacino, Vicent van Gogh au Luna pozitionata in aceasta constelatie.

Sa incercam sa raspundem la cateva intrebari legate de harta lui Michael Jackson.

1) Cum explica harta comportamentul total diferit al lui Michael Jackson din afara scenei?
Harta prezinta un element slab vis a vi de interactiunea energiilor Lunii din ascendent si planeta Mercur din casa a7a care este retrograda.
Luna guverneaza casa a6a si primeste energie de la planeta Mercur retrograda guvernatorul casei a5a o casa a copiilor si artei in general si de la planeta Jupiter situata in casa a9a. Datorita acestor energii Michael Jakson era atat de soft si candid si in contact atat de puternic cu aceste energii divine ale puritatii. Dar in plus, planeta Mercur retrograda guverneaza si casa a8a avand drept rezultat interactiunea reciproca a doua plante care guverneaza 2 case negative a6a si a8a. Aceasta interactiune ne vorbeste de un blocaj emotional care arata ca Michael Jackson ar fi facut fata foarte greu unor conflicte care l-ar fi perturbat la nivel emotional deoarece structura sa emotionala era echilibrata in special in contact cu energii foarte pure din lumea copiilor sau in prezenta persoanelor spirituale (Jupiter aspecteaza Luna din acasa a9a a spiritualitatii). In acest punct ne punem intrebarea - cum a suportat la nivel psihic acuzele care i s-au adus in anii trecuti? Raspunsul vine din realitatea situatiei ca nu a facut fata acestor situatii si a fost nevoit sa apeleze la tranchilizante in mod excesiv.

2) Cum explica harta forta si stapanirea de sine a artisului pe scena?
Saturn guvernatorul ascendentului este plasat in casa a10a a profesiei indicand o focalizare totala in aceasta existenta la nivel profesional. In plus forta planetei Marte din berbec care isi trimite energie in propria casa a10a in scorpion indica forta extraordinara in domeniul profesional combinat cu multa munca si disciplina. Putem spune ca scena si aria profesionala in general reprezenta zona unde el se putea manifesta total la nivel maxim posibil. In plus planeta Marte este influentata de energiile lui Ketu o planeta despre care se spune ca nu poseda gandire ci numai suflet. Intr-un interviu luat de Oprah Winfrey in 1993 Michael Jakcson spunea ca pe scena el simte ca este sclavul emotiei transmise de sunete in momentul in care danseaza. Explicatia vine de la planeta Saturn care guverneaza ascendentul si casa a12a care reprezinta zona picioarelor plus acest element de sensibilitate la nivel emotional care ia creat probleme de adaptare in social a devenit pe scena elementul care il pune intr-o stare speciala de receptivitate. Si totusi numai aceste 2 planete nu puteau crea tot acest spectacol. In "scena" intervine si planeta Venus a carui energii pozitive sunt dinamizate tot de planeta Marte. Planeta Venus este plasata in constelatia Ashlesha. Constelatia Ashlesha reprezinta energia Kundalini care este localizata la baza coloanei iar in momentul in care este dinamizata (involuntar in aceasta situatie) aceasta poate aduce energii mistice in structura individului. De aici putem trage concluzia ca Michael Jakcson avea parte adesea de o stare speciala pe scena, stare cu care anumite fiinte mai sensibile care empatizau cu el nu ii puteau suporta intensitatea si puteau ajunge chiar la stari de pierdere a constiintei.
Tot in acelasi interviu din 1993 luat de Oprah Winfrey, Michael Jackson spunea ca scopul final al artei este acela de a stabili legatura dintre planul material si planul spiritual.

3) Ce indica harta vis a vi de acuzatiile care i s-au adus in ultimii ani?
Harta nu are indicii de comportament sexual anormal. Harta contine in casa a9a a credintei planeta Jupiter care deasemenea are influenta asupra Lunii si ascendentului. In plus planeta Venus guvernatorul casei a9a este plasata in rac iar in acest mod ascendentul este intarit din 2 parti de energii spirituale care nu pot da niciodata acest gen de manifestari aberante. Dar trebuie sa spunem ca MJ era o fiinta foarte pasionala (Marte aspecteaza planeta Venus) marcat de aceasta atractie spre perfectiune in cautarea unei partenere.

4) Cum explica harta multiplele operatii estetice?
Planeta Venus reprezinta fata si primeste energie de la Marte care guverneaza accidentele si operatiile. Deci exista in harta o predispozitia spre accidente sau interventii pe zona fetei mai ales ca Venus este in casa a6a o casa a accidentelor si bolilor. Aceste predispozitii combinate cu o dorinta de perfectiune plus un psihic mai slab au generat aceste schimbari de imagine, unele dintre ele considerate nu tocmai reusite.

5) Cum explica Astrologia Vedica evenimentele din ultimii ani din viata lui Michael Jackson?
Incepand cu anul 1991 si pana in luna septembrie 2008 MJ a fost guvernat de planeta Mercur care in aceasta harta este retrograda. Acest lucru indica o perioada de plati karmice din alte existente legate de casele pe care le guverneaza, mai exact casele a5a si casa a8a. Casa a5a guverneaza copii si casa a8a guverneaza relatiile sexuale iar la aceasta combinatie intervine si Luna guvernatoarea casei a6a a proceselor si necazurilor deci perioada a predispus spre procese in care sunt implicati copii DAR repet aceste probleme sunt datorii karmice de platit din greseli facute in alte existente. In acest punct se pune intrebarea cum de s-a putut intampla acest lucru tocmai in acest caz in care MJ a ajutat atat de multi copii de pe intreaga planeta. Raspunsul pare destul de simplu. Karma lui in aceasta existenta a fost de a ajuta copii si de a face ceva spectaculos in acest sens dar din momentul in care el chiar a intrat sub influenta directa a planetei Mercur evenimentele care s-au produs in viata lui au avut ca scop finalizarea consumului acestor energii karmice pe care le mai avea de consumat si in plus toate aceste lucruri pe partea pozitiva l-au fortat se evolueze in sensul unei maturizari mai fortate.
Tot in aceasta perioada, Mercur ca guvernator al casei a5a a copiilor ia adus si cei trei copii.

Se pot discuta in continuare foarte multe alte aspecte vis a vi de aceasta harta dar ca si concluzie se poate spune despre Michael Jackson ca este un spirit foarte pur care a fascinat si va mai fascina inca mult timp omenirea ca artist in mod special.

05. Iulie 2009 / M.R.

 


© 2019 - all rights reserved