Astrologie Vedica

Astrologie medicala ramura a Astrologiei Vedice

Astrologia si Medicina au fost si sunt forme de cunoastere din timpuri stravechi in India.
Aceste doua stiinte ar trebui sa fie inseparabile in zilele noastre mai ales pentru imensul ajutor pe care Astrologia medicala il poate da medicinii pe partea de preventie si nu numai.
Asa cum am specificat si in prima pagina a acestui site, Astrologia Vedica este o stiinta care se bazeaza pe legea karmei sau tradus in termeni moderni este o stiinta care se bazeaza pe legea cauzei si efectului.Aceasta lege se aplica astrogramei natale si lucreaza cu pozitia planetelor din momentul nasterii la care se adauga coordonatele geografice ale localitatii unde ne nastem.
Inainte de a prezenta cateva exemple care sa arate valoare practica a celor afirmate mai sus este necesar sa prezentam cateva elemente de Astrologie Medicala si modul cum acestea se regasesc intro astrograma.
In astrologie fiecare casa astrologica guverneaza o anumita parte a corpului omenesc incepand cu partea de sus a corpului plasata in casa 1 si terminand cu talpa piciorului in casa 12. Sa vedem o prezentare generala a caselor astrologice si elementele corporale care le apartin.

Casa 1 - guverneaza functionarea intregului organism la modul general dar in special aceasta casa guverneaza zona capului pana la ochi, creierul, partea posterioara a capului pana la baza craniului
Casa 2 - guverneaza fata, gura, ochiul drept, partea posterioara a gatului pana la umeri
Casa 3 - umerii, bratele, partea superioara a plamanilor
Casa 4 - pieptul, inima, sanii
Casa 5 - vitalitatea inimii, stomac, splina, fiere, intestin subtire si toata portiunea de deasupra ombilicului
Casa 6 - guverneaza sanatatea in ansamblu, operatiile,accidentele, jumatatea superioara dintre ombilic si organele genitale, intestinul gros
Casa 7 - organele genitale interne
Casa 8 - organele genitale externe, bolile cronice sau incurabile
Casa 9 - partea inferioara a spatelui, soldurile,coapsele
Casa 10 - sistemul osos, genunchii
Casa 11 - gambele, pielea, puterea de expiratie
Casa 12 - laba piciorului, sistemul limfatic, ochiul stang

In plus, fata de aceste elemente care fac referire la casele astrologice si legatura dintre ele si partile corpului, la randul lor si planetele vor avea un rol foarte important in evaluarea functionarii unui organism din punct de vedere al starii de sanatate.
Soarele - spre exemplu guverneaza energia unei persoane, vitalitatea, inima, tensiunea arteriala, ochiul drept
Luna - guverneaza fluidele din corp, mintea, ochiul stang, vederea, perturbarile emotionale
Marte - guverneaza accidentele, operatiile,tesuturile musculare, inflamatiile, tensiunea arteriala, controlul sangelui
Mercur - guverneaza inteligenta, logica, vorbirea, sistemul nervos central, pielea, plamanii
Jupiter - guverneaza ficatul, urechea dreapta, o portiune din pancreas, grasimea in corp
Venus - organele sexuale, rinichii, tractul urinar, fata, ovarele, parte din pancreas, sistemul hormonal at organismului, ochii
Saturn - guverneaza bolile cronice, oasele, dintii, nervii, parul, picioarele, starile de depresie, de melancolie, intestinul subtire
Rahu - guverneaza durerile acute, bolile de piele, epidemiile, bolile incurabile, otravirile, impreuna cu Luna da fobii
Ketu - guverneaza epidemiile, defectele de vorbire, interventiile chirurgicale, durerile acute

Avand aceste notiuni sa vedem cum arata acestea aplicate in practica prin cateva exemple.

AstrogramaExemplul Nr.1 Astrograma apartine unei persoane de sex masculin care a suferit un accident in zona capului. In urma acestui accident persoana a suferit o amnezie cu o durata de 10 ani. Sa vedem cum se ragasesc aceste evenimente pe partea medicala in analiza hartii.
Ascendentul pentru aceasta harta este in zodia Taurului.Casa 1 in astrologie guverneaza capul, inclusiv creierul. Din pozitia planetelor in harta observam prezenta a 4 planete in casa 1, acestea sunt: Marte, Jupiter, Mercur si Soarele. Planeta Marte asa cum bine stim guverneaza accidentele sau predispozitia spre accidente iar Jupiter guverneaza casa a8a a bolilor cronice pentru ascendent in Taur. Ca o prima concluzie, putem spune ca aceasta persoana este predispusa la un accident sau accidente in zona capului care vor avea drept consecinta aparitia unei boli incurabile sau de lunga durata. In plus Marte si Jupiter este conjunct cu planeta Mercur. Mercur guverneaza vorbirea si logica deci in consecinta si aceste elemente pot fi afectate. Cum se explica pierderea memoriei in urma acestui accident? Memoria este guvernata de Luna iar in aceasta harta Luna este plasata in casa a7a unde primeste influenta celor 4 planete din ascendent fiind afectata mai ales de influenta planetei Jupiter guvernatorul casei 8, o casa a mortii si a bolilor cronice.

Astrograma Andrea BocelliExemplul Nr.2 Astrograma apartine celebrului cantaret italian Andrea Bocelli.
Vom analiza aceasta harta din punct de vedere medical cu ajutorul elementelor teoretice prezentate si vom studia in special situatia vederii fizice pentru aceasta persoana.
In aceasta harta ascendentul este in zodia Leului. Casa 2 in astrologia medicala guverneaza fata si in special ochiul drept. Din pozitia planetelor in harta observam ca in casa a2a avem 2 planete, Rahu si Soarele, dintre care Rahu este o planeta karmica.In plus guvernatorul casei a2a, planeta Mercur este situata in ascendent unde primeste aspectul planetei Saturn guvernatorul casei a 6a a bolilor pentru ascendent in Leu. In concluzie pentru aceasta persoana ochiul drept va fi afectat fiind o influenta karmica din alta existenta. In continuare sa vedem situatia ochiului stang. Asa cum am prezentat in partea teoretica ochiul stang este guvernat de casa a12a. Casa a12a pentru ascendent in leu este in Rac, luna guvernatorul zodiei Rac este situata in casa a6a in capricorn. Casa a6a fiind o casa a bolilor indica faptul ca si ochiul drept are de suferit. In plus in momentul nasterii aceasta persoana era guvernata in principal de Soare iar secundar de Rahu. Aceste 2 planete sunt considerate planete separative in Astrologia Vedica iar plasamentul lor in casa a2a va priva nativul de vedere. Dar ca o compensare a acestui element karmic foarte dur, planeta Mercur guvernatorul casei a2a (care reprezinta si vocea, vorbirea) este situat in ascendent conjunct cu planeta Venus.Ca rezultat nativul va avea o voce melodioasa, divina avand in vedere si influenta planetei Jupiter in balanta plus influenta planetei Marte guvernatorul casei a9a in casa a10a a profesiei si aspectarea ascendentului cu al 4 lea aspect al lui Marte.

Harta natalaExemplul Nr.3 Astrolograma apartine unei persoane care s-a confruntat cu aparitia rapida a unui fibrom uterin. Din pozitia planetelor in harta vedem faptul ca planeta Jupiter este plasata in casa a7a. Casa a 7a in astrologia medicala guverneaza zona genitala (in special organele genitale interne) iar planeta Jupiter este o planeta care aduce expansiune in aria unde isi exercita actiunea. Dezvoltarea rapida a acestui fibrom s-a produs mai ales in momentul in care persoana a intrat sub influenta directa a planetei Jupiter.

(Conform astrologiei vedice fiecare persoana este guvernata pe parcursul intregii sale vieti de mai multe planete intro succesiune stabilita prin sistemul Vimshotari Dasha).

Dintr-un studiu mai detaliat al astrogramei se pot vedea elementele precursoare care au determinat dezvoltarea acestui fibrom iar in plus aceasta zona prezinta o predispozitie astrala spre acest gen de afectiune.

 


© 2019 - all rights reserved