Astrologie Vedica

Previziuni astrologice pentru 2009 - conform astrologiei vedice

Am spus in ianuarie 2008 la un post de televizune local ca anul 2009 va fi un an dificil in conditiile in care in ianuarie 2008 nu se discuta despre actuala criza economica.
Fac aceasta referire pentru a accentua faptul ca noi toti suntem permanent interconectati cu universul si suntem sub influenta unor energii vehiculate de planetele acestui sistem solar.

Sa vedem care va fi pozitia planetelor pe cer in anul 2009 si cum ne vor influenta.
Cel mai important element de evidentiat dpdv al astrologiei vedice este conjunctia planetei Jupiter cu Nodul Nord lunar Rahu in zodia capricornului in jurul datei de 10 februarie data la care avem 5 planete conjuncte in capricorn (Marte, Mercur, Soare, Jupiter, Rahu) situatie ce creaza o acumulare de stress pe acest semn zodical si deasemenea poate fi o perioada foarte tensionata in plan personal in functie de casa astrologica din astrograma personala care va include aceste 5 planete.
Pe partea sa pozitiva aceasta conjunctie Jupiter-Rahu va aduce o dorinta puternica de evolutie spirituala intr-un mediu destul de ostil creat de avalansa de informatii privind criza economica mondiala.
In aspectul sau negativ aceasta conjunctie da tendinte spre fanatism religios acolo unde puterea de discernamant si accesul la informatia spirituala autentica este diminuata.
Intr-un an in care mare parte a lumii va simti o anumita nesiguranta si neincredere in legile facute de pamanteni multi oameni isi vor orienta cautarile si speranta in Dumnezeu. Datorita acestei tendinte pot aparea noi miscari spirituale sau noi curente care sa aduca in prim plan noi lideri. Trebuie specficat ca multi dintre acestia nu vor avea forta si investirea spirituala necesara in acest caz. Daca putem vorbi de autenticitate la nivel spiritual va trebui sa asteptam anul 2011 cand Jupiter va tranzita zodia pestilor. Din data de 01.05.2009 pana in jurul datei de 28.07.2009 Jupiter va fi in semnul varsatorului element care va determina aparitia unui sentiment de fraternitate si unitate mai mult intr-un anumit fel la nivel spiritual, acesta fiind ca o avampremiera pentru ceea ce urmeaza in anul 2010 cand Jupiter va fi in varsator.
Aceasta stare de unitate si fraternitate ar putea fi creata chiar de aceasta criza economica insasi plus evenimentele care vor avea lor la nivel planetar datorita trecerii plantei Uranus in Pesti in luna aprilie si a planetei Neptun in varsator in luna februarie.
Alte elemente care vor fi activate de principala conjunctie a anului Jupiter - Rahu sunt:
- cresterea interesului pentru astrologie si studiul astrologiei
- 2009 va fi un an foarte solicitant pentru urmatoarele categorii profesionale; preoti, magistrati, profesori si alte categorii profesionale a caror activitate are drep scop ridicarea nivelului constiintei oamenilor.
La nivel individual aceasta conjunctie determina separari in cazul cuplurilor care au o relatie tensionata si nu au putut lua o decizie pana in acest moment.
Desi va fi un an foarte solicitant se impune imbunatatirea relatiei de comunicare as spune in special la nivel sufletesc dintre parinti si copii si deasemenea anul 2009 trebuie sa fie un an cand profesorii trebuie sa se implice mai mult decat in mod obisnuit in procesul educational al elevilor.

Partea economica

Referitor la partea economica din Romania cat si din celelate tari afectate de criza economica exista o tendinta spre asteptare in prima parte a anului 2009 ce necesita multa rabdare fiind o situatie de genul "sa vedem ce se intampla in jur". Dupa data de 22 ianuarie 2009 se cauta metode de solutionare a acestei situatii urmate din 01.05.2009 de trecere la actiune concreta atat la nivel global cat si la nivel individual. Am putea numi aceasta perioada de dupa 01.05.2009 ca fiind o perioada de trezire si de constientizare a faptului ca in situatia nou creata la nivel mondial va fi greu de gasit o solutie miraculoasa general valabila care sa ne asigure linistea macar pe termen mediu. Din acest punct (mai 2009) si pana la sfarsitul anului va fi o perioada de foarte multa munca si focalizare pe munca urmata chiar de un anumit gen de prosperitate in anumite cazuri.

Tranzitul planetei Saturn in 2009

Din 09.09.2009 planeta Saturn trece in semnul fecioarei creind un element de relaxare dupa 2ani si jumatate pentru cei cu ascendentul in Leu si un element de avertizare pentru urmatorii 2,5 ani pentru cei cu ascendentul in fecioara. Saturn in fecioara ne va face mai disciplinati, stabili si responsabili pe fiecare dintre noi.
In partea sa negativa acest tranzit al planetei Saturn din Leu in Fecioara predispune spre miscari seismice pentru urmatorii 2.5 ani incepand din luna septembrie, un prim punct sensibil fiind chiar luna septembrie.

In plus nodurile lunare Rahu si Ketu isi schimba deasemenea pozitia in jurul datei de 16.11.2009. Rahu va trece in Sagetator si Ketu in Gemeni, activand elementele karmice ale caselor din astrograma dvs care cuprind zodia Sagetator si zodia Gemeni.
De remarcat ca nodul sud lunar Ketu intra din 16.11.2009 pe ascendentul Romaniei care impreuna cu pozitia planetei Jupiter in varsator in 2010 va crea conditii de trezire a constiintei spirituale a acestui popor. Deoarece tranzitul lui Ketu va fi unul foarte solicitant si plin de neprevazut voi reveni cu detalii in pagina "Tranzitul lui Rahu/Ketu" in apropierea trecerii lui Ketu din Rac in zodia Gemeni.

La modul general 2009 va fi un an cu multe schimbari de pozitie a planetelor si in consecinta cu multe schimbari pe plan personal si la nivel planetar. Se poate spune despre 2009 ca este abia inceputul schimbarilor care vor avea loc in anii urmatori.

Pozitia planetelor cu miscare lenta in 2009
Saturn - retrograd in leu din 31.12.2009 pana in 16.05.2009
Jupiter - retrograd din 15.06.2009 pana in 12.10.2009 ( 01.05.2009 - 28.07.2009 in varsator )
Uranus trece in Pesti din 06.04.2009 si este retrograd din 01.07.2009 - 01.12.2009
Neptun trece in Varsator din 13.02.2009 si este retrograd din 28.05.2009 - 14.11.2009
Pluto ramana in Sagetator si va fi retrograd din 04.04.2009 - 11.09.2009


Nota: Tranzitele din astrologia vedica nu corespund cu tranzitele din astrologia occidentala.

 


© 2024 - all rights reserved