Astrologie Vedica

Predictii Octombrie 2010

octombrieLuna Octombrie se caracterizeaza printr-o activitate astrala foarte intensa si tensionata deoarece mare parte a planetelor isi schimba pozitia pe harta cerului iar unele dintre ele nu se vor bucura de prea multa forta. Aceste schimbari sunt:

1 Octombrie: Neptun retrograd trece in Capricorn

3 Octombrie: Uranus retrograd trece in in Varsator

5 Octombrie: Marte trece in Rac, Mercur intra in Fecioara

10 Octombrie: Venus trece in Fecioara

13 Octombrie: Jupiter isi termina miscarea retrograda

17 Octombrie: Soarele trece in Balanta

Din distributia planetara din aceasta luna observam ca semnul zodical al fecioarei va fi solicitat pe parcursul lunii Octombrie si in consecinta persoanele care au Ascendentul in zodia Fecioarei vor simti acest lucru din plin.
(Ascendentul calculat conform sistemului sideral se plaseaza cu aproximativ 23 grade in urma pozitiei ascendentului calculat in sistemul astrologiei occidentale).
Drept urmare a acestor multiple schimbari de pozitie a planetelor, Luna Octombrie va fi o luna mai speciala care necesita o atentie mai deosebita din partea fiecaruia dintre noi.

Planetele Marte si Jupiter se aspecteaza reciproc creind o stare de tensiune, zbucium, lupta si slabirea influentei urmatoarelor categorii sociale: profesori, magistrati, preoti, psihologi, medici, consilieri si alte categorii a caror sarcina principala este indrumarea si protejarea semenilor.
De remarcat ca mare parte dintre aceste tensiuni se vor mentine si pe parcursul lunii noiembrie.

O situatie speciala este creata in zilele de 21 si 22 Octombrie cand avem 4 planete aflate in pozitia de debilitare si in consecinta avand putere slaba de actiune. Acestea sunt: Marte, Jupiter, Venus si Luna.
Soare debilitat in Balanta si Venus debillitat in Fecioara ne atentioneaza ca trebuie sa fim cu totii atenti la starea de sanatate in aceasta perioada.
Sarcina cea mai grea a acestei miscari astrale ii revine planetei Mercur aflata in exaltare si care va trebui sa echilibreze o cantitate mare de energie negativa care se va declansa din interactiunile energetice a planetelor mai slabe.
Mercur reprezinta gandirea logica si pozitiva si de aici putem trage concluzia ca pe parcursul lunii Octombrie pastrarea unei gandiri pozitive si focalizare mentala pe ceea ce aveam de facut ne va ajuta sa trecem cu bine peste incercarile acestei luni.
Aceasta este o perioada cand mare parte din oameni vor simti nevoia de ajutor si protectie (protectie de orice gen).
Se poate spune ca lectia umanitatii pentru aceasta perioada care urmeaza tine de smerenie si acceptare a situatiilor care nu pot fi schimbate pentru moment.

Nota: Tranzitele planetare in sistem vedic sunt diferite de tranzitele planetare din astrologia occidentala.

Predictii iunie 2010

iuniePrincipalul eveniment astral al lunii iunie il reprezinta conjunctia dintre planetele Jupiter si Uranus. Uranus este o planeta a schimbarilor bruste, neasteptate si a revolutiilor si in consecinta va veni cu suprize si schimbari de situatii. Elementul pozitiv al lunii este dat de faptul ca toate planetele sunt in miscare directa cu exceptia planetelor Neptun si Pluto.
Pare putin credibila afirmatia ca influenta astrala in conditiile actuale este pozitiva dar acesta este un fapt real. Aceasta influenta pozitiva forteaza toate domeniile sa restructureze, sa transforme, sa caute noi solutii. De fapt mesajul acestor planete este unul de genul “asa nu se mai poate” - trebuie sa va transformati, sa va detasati de vechile obiceiuri nesanatoase si sa traiti in conformitate cu legile divine.

Dintre toate planetele, planeta Jupiter este cea mai bine plasata in casa proprie dar ea ramane totusi foarte solicitata in 2010 in special pana in luna septembrie.
In astrograma Romaniei aceasta corespunde casei a10a reprezentata de guvern la nivel politic iar in harta individuala reprezinta casa profesiei. In plus exista o interactiune dintre casa a4a a maselor si aceasta casa a10a ceea ce indica o luna iunie care solicita foarte mult partea emotionala a maselor vis a vi de actiunile politicului.De fapt aceasta energie incepe sa se mai “calmeze” incepand cu luna septembrie avand un maxim de agresivitate in luna august.
Desi aceasta este o perioada de incercari ea poate oferi totusi si noi oportunitati pentru cei perseverenti si curajosi.

Predictii mai 2010

Evenimente astrale luna Mai 2010
aprilie

1 Mai – planeta Jupiter intra in zodia Pesti
12 Mai – planeta Mercur revine in miscare directa
15 Mai – Soarele intra in Taur
27 Mai – planeta Marte intra in Leu
31 Mai – planeta Saturn revine in miscare directa

Cea mai importanta schimbare de pozitie a astrelor este data de trecerea planetei Jupiter in zodia Pesti in data de 1 Mai. In aceste conditii Jupiter scapa de influenta unui Marte slab si debilitat dar intra sub influenta indelungata a planetei Saturn aflata in zodia Fecioarei.
In consecinta incepand cu data de 1 Mai planeta prosperitatii se afla intr-o pozitie favorabila dar va fi sub influenta planetei Saturn retrograde pana la sfarsitul lunii. Acest aspect va frana expansiunea energiei lui Jupiter, dar la modul general luna Mai vine cu o serie de solutii pentru problemele actuale cu care se confrunta omenirea.Aceste schimbari pozitive se pot observa incepand cu data de 12 Mai cand planeta Mercur va intra in miscare directa.
Vestile sunt bune din punct de vedere astral dar trebuie sa avem in vedere ca lumea nu se poate schimba intr-o luna de zile, transformarile sunt pozitive dar lente. Vis a vi de aceasta noua pozitie a planetei Jupiter este important sa cunoastem in ce casa din astrograma personala stationeaza Jupiter in 2010 pentru a sti in care sector al vietii va aduce o crestere. Vor beneficia in special de acest nou tranzit persoanele care au ascendentul in Pesti, Rac, Fecioara si Scorpion conform sistemului sideral.

Predictii aprilie 2010

Principalul eveniment astral al lunii aprilie il reprezinta opozitia dintre planeta Uranus si Saturn retrograd. In aceste conditii, interactiunea a 2 tipuri de energii total opuse ca functionalitate - structurare, stabilitate, conservatorism guvernate de Saturn si evenimente surpriza, schimbari bruste, revolutii guvernate de Uranus vor forta cele 2 planete sa actioneze.
Raman in actualitate problemele sistemului de sanatate, domeniu in care vor aparea idei noi si initiative surprinzatoare.
Luna aprilie este o luna in care se manifesta o dorinta puternica a mase largi de oameni de asanare si purificare a mediului religios incluzand aici si transformarea prin care trece institutia religioasa catolica.
Alte segmente despre care se va vorbi mult in aceasta luna o reprezinta mediul juridic si educational.

Prima jumatate a lunii vine cu idei noi de solutionare a unor situatii blocate si stagnante pentru ca mai tarziu dupa data de 18 aprilie sa fie destul de dificil de pus in aplicare aceste noi solutii.
In plus, sfarsitul lunii aprilie face trecerea planetei Jupiter in propriul domiciliu miscare pe care astrologii vedici o asteapta cu interes si cu speranta ca din noua pozitie energiile acestei planete sa ne inspire pe fiecare dintre noi in rezolvarea problemelor cu care ne confruntam.
Ramane activ si pe parcursul lunii aprilie sensibilitatea scoartei tereste spre miscari seisme mai ales dupa data de 18 aprilie.

Predictii martie 2010

Din data de 2 martie planeta Venus intra in pozitia de exaltare in pesti pana in data de 27 martie. In tot acest timp se va afla sub influenta directa a planetei Uranus si a planetei Saturn retrograde. Venus in pesti aduce elementul feminin in prim plan in acest inceput de primavara, un element feminin usor frustat in prima parte a lunii deoarece nu isi poate gasi conditii in plan material pentru concretizarea viselor si dorintelor sale.
Dupa data de 15 martie semnul pestilor devine mai solicitat prin conjuntia a 4 planete Venus, Soare, Mercur si Uranus plus actiunea indirecta a planetei Saturn.
In aceste conditii ne asteptam ca a2a parte a lunii martie sa fie mai promitatoare chiar daca elementul de franare ramane inca in actiune din partea planetei Saturn retrograde.
In acesta luna pot avea succes acele proiecte care au fost examinate in detaliu si actiunile care sunt facute cu mult calm si seriozitate.
Este o perioada propice pentru demararea unor proiecte sociale care tin de partea de protectie sociala, ajutorare intre semeni si voluntariat.
Deasemenea sunt sustinute activitatile care au legatura cu partea de cercetare in domeniul medical si de ajutorare a persoanelor suferinde.
Ramane activ elementul “surpriza” care poate schimba situatii ce par stabile si clare.

Predictii februarie 2010

februarie Luna februarie este caracterizata in principal de activarea opozitiei Uranus -Saturn, opozitie care are loc in casele a10a si a4a in astrograma Romaniei.
Aceasta interactiune prefigureaza o serie de transformari surprinzatoare si chiar socante vis a vi de activitatea la nivel politic si social. Aceste socuri vor tulbura anumite structuri democratice si pot tulbura chiar si constiinta maselor. Este o luna in care apar idei noi si originale; unele dintre ele vor favoriza partea sociala iar altele o vor defavoriza deoarece mare parte din aceste idei nu vor fi indeajuns de bine analizate.

Vis a vi de actiunea celorlalte planete in luna februarie, semnul varsatorului (conform sistemului sideral) va fi mai solicitat datorita conjunctiei a patru planete, Jupiter, Neptun, Venus si Soare incepand cu data de 13 februarie.Toate aceste patru planete vor fi sub influenta unei Marte slab, retrograd si debilitat ceea ce genereaza o anumita lipsa de curaj, initiativa si entuziasm .

Lectia lunii februarie tine de abordarea unei atitudini mentale pozitive si evitarea elementelor care confuzeaza fiinta umana, elemente de confuzie care vor abunda in 2010.
De fapt anul 2010 poate fi un an bun pentru persoanele care stiu sa trieze informatia de orice gen si care isi pot pastra o gandire clara si lucida. Deasemenea 2010 este un an bun pentru acele fiinte care au preocupari spirituale si care se traduiesc sa duca o viata conforma cu legile divine.

 


© 2024 - all rights reserved